Etiketter

onsdag 9. mai 2012

Solskinnsdag!

Hei og Hopp!
I dag kom reportasjen i Malvikbladet, Setter inn tekst forslaget slik at dere kan se hva som stod, det ble gjort noen få små rettelser før det gikk i trykken, her er det;

Heimlaga ting – sting for sting
Idéene yngler hos Nina Sarheim på Hundhammeren. Ved hjelp av symaskina setter hun idéene ut i livet. Nylig deltok hun på Malvikmessa med ”Heimlaga ting”.
Nina Sarheim, opprinnelig fra Torp, har alltid sydd. For fire år siden kjøpte hun en avansert symaskin. Med den kan hun blant annet brodere omtrent hva som helst, forteller hun. Dette betyr både tekst og bilder, til og med i flere farger. Det var etter at dette vidunderet kom i hus at hobbyen hennes virkelig tok av.
Allsidig jente
Det er nesten ikke den ting Nina ikke har vært innom i løpet av sitt førtitoårige liv. Hun har hatt fjøsjobber, hun har gått med aviser, hun har jobbet i hamburgerrestaurant og i møbel- og klesbutikker, og hun har arbeidet med multihandikappede barn. Hun har vært driftsassistent på Solsiden, hun har hatt et agentur for klær, og i åtte år drev hun sin egen klesbutikk,”Story” i Trondheim, hvor hun solgte dame- og herreklær pluss sko.
Hun ble etter hvert utdannet fengselsbetjent og kognitivterapeut og jobber nå i Forvaringsavdelingen i Trondheim fengsel på Tunga.
- Det hender også at jeg syr litt sammen med de innsatte. Før jul lærer de for eksempel å lage sine egne, høyst personlige julekort, forteller hun, og røper at fangene har døpt prosjektet hennes ”Ninas lekestue”.
Idrettsjente
- Jeg har vært med på mye opp gjennom årene, blant annet mange slags idretter.
Hun nevner freestyle, håndball og sykling. Hver dag sykler hun til og fra jobben. Hun har også fullført  ”Den store styrkeprøven” ved å sykle Trondheim – Oslo.
Etter diverse flyttinger bor Nina nå på Hundhammeren sammen med Hans Jørgen Kristoffersen og deres to sønner, Imre på seks og Brage på fire. Det nybygde huset, ”Skogbrynet”, ligger ytterst ute på en pynt, høyt hevet over naboene. Svære panoramavinduene tar inn den imponerende utsikten over Trondheimsfjorden.
”Heimlaga ting”
Det er her Nina får alle idéene til ting hun kan lage. Det er her hun koser seg med symaskina og det er herfra hun skriver bloggen sin www.heimlagating.blogspot.com. Blant Ninas interesser er også hage, hus og interiør. Familiens nybygde hus er helt spesielt, fjernt fra noe A4-hus. Her er ubehandlede betongvegger, enkelte riktignok hvitmalte, kombinert med sukkersøte blomster- og sommerfugltapeter.
Hele huset preges av husfruens kreativitet. Av ting hun har laget selv er det mest puter, fra de søte rosa-hvite til de groveste grove, sydd av ubleket sekkestrie, funnet under rydding av besteforeldrenes loft. Alle er brodert eller påmalt med sjablong, gode ord og passende motiver. Bortsett fra den hvite baderomsgardina, som er påsydd bilder av alle familiemedlemmene, er huset gardinfritt. Den flotte utsikten kan ikke gjemmes bak gardiner.
”Heimlaga ting” begynte egentlig med at hun sydde en saccosekk til eldste sønn, dekorert med både navn og eiermannens bilde. Siden har idéene ynglet.
Nina benytter ofte foto, det vil si fotografier kopiert over på stoff, som artige detaljer på tingene hun lager. At mottakeren får ett eller annet med sitt eget bilde på, er gjerne populært. Blonder er også en gjenganger på Ninas ting.
Må holde på med noe
- Jeg får idéer hele tiden. Jeg skulle ønske jeg hadde mer tid til å dyrke hobbyen min.
Hun får også mange bestillinger på ”Heimlaga ting”, til fødselsdager, brylluper og barnedåper. Hun viser fram vinflaskeposer, punger, vesker – både til selskapsbruk og til hverdags, mobiltelefonvesker, kuvertbrikker, håndduker med broderte navn og søte motiver. I tillegg puter i alle størrelser, fasonger og utgaver. Hun syr også klær, mest til seg selv, men også dersom hun får bestillinger.
Nylig deltok hun på Malvikmessa. Der solgte hun bra, synes hun selv.
- Jeg må ha noe å holde på med. Det er sjelden jeg bare sitter uvirksom i en stol. Har jeg en fridag så er gjerne hele dagen belagt med sy-, hage- og ungeprosjekter, smiler Nina Sarheim.
Bilder:

- Jeg må ha noe å holde på med. Det er sjelden jeg bare sitter uvirksom i en stol. Har jeg en fridag så er gjerne hele dagen belagt med sy-, hage- og ungeprosjekter. Nina Sarheim


Veldig flink journalist, fikk meg til å høres ut som en SuperDame <3


Ha en flott dag folkens!
Klem Nina

2 kommentarer:

 1. DU så flott omtale du har fått i bladet :)
  Du må virkelig føle at du kan BRUSE med alle fjøra :)))
  Skjønner at du er en allsidig dame med vanvittig mange kreative og flotte egenskaper!
  Alltid like flott å komme inn her til deg :)
  Ønsker deg en fortsatt strålende uke !
  Klem Anita

  SvarSlett
 2. Så gøy at du kom i avisen da, Nina! :)
  Det var koselig og interessant å lese om deg! :)
  Du er jammen en allsidig dame, med mange jern i ilden!
  Ha en fortsatt god kveld!
  Klem Lisa

  SvarSlett