I helga hadde jeg og min venninnde Grethe vår årlige tradisjon, julebakedag!
Det er alltid veldig trivelig, vi baker mye av det samme hvert år som colakaker, sandkaker, kokosmakroner, brendte mandler osv.
Det er alltid veldig trivelig, vi baker mye av det samme hvert år som colakaker, sandkaker, kokosmakroner, brendte mandler osv.
I år prøvde vi oss i tilegg på salt ristede mandler, sjokoladekonfelt med karamell inne i, og det som ble årets favoritt her i huset nøtteknekk (bildet nederst til høyre). Jeg har lyst til å dele oppskriften med dere;
(ca 20 stk)
350 g blandede nøtter (jeg brukte hasselnøtter, valnøtter og pinjekjerner)
275 g sukker
50 g smør
2 ss honning
50 g mørk sjokolade
50 g lys sjokolade
1. Ha sukker, smør og honning i en panne, og stek til det blir gyllent. Tilsett alle nøttene og rør godt sammen. Kle en liten flat form med bakepapir, og fordel nøttemassen i ett lag på ca 1/2 cm. La den avkjøle.
2. Smelt de to sjokoladeslagene over vannbad i hver sin skål. Dypp en gaffel i sjokoladen, så den sitter et tykt lag på. Beveg gaffelen over den avkjølte nøttemassen, så det tegner seg ugjevne sjokoladestreker på overflaten. La det tørke, skjær nøtteknekken i firkanter.
3. Jeg har en plan om å pakke dem inn i selofan, og dekorere den. En fin Julegave!
Nydelig!!!
Ha en flott dag!
He;)
SvarSlett-og de var "farlig" gode;))
Klem fra Ann-Mari
Myke fløtekarameller
SvarSlett1 dl kremfløte
1 dl h-melk eller mer fløte
Korn fra 1 vaniljestang eller 1 ts vaniljesukker (jeg hadde sistnevnte)
200 g sukker
50 g mykt smør
Rør kremfløte, vann og vaniljekorn/ vaniljesukker sammen i en kjele. Varm opp til kokepunktet, tilsett sukker og la det koke på jevn varme i ca. 30 minutter, mens det jevnlig røres i massen med visp.
OBS! det blir fort sukkrete/ knudrete når det nærmer seg 30 minutt, stopp før dette skjer( smaker like godt, men.....)
Takker og bukker. Da skal det bli karameller :-)
SlettDette så veldig fristende ut! Så flinke dere er! :)
SvarSlett